— dinsdag 20 april 2021, 10:49 | 0 reacties, praat mee

Al meer dan 350 tips over Shell Papers

Sinds de lancering op donderdagochtend hebben de redacties van Follow The Money, Platform Authentieke Journalistiek, RTV Drenthe en RTV Noord meer dan 350 tips gekregen over de Shell Papers, meldt RTV Noord.

De vier journalistieke organisaties vroegen kijkers en lezers om hulp bij het doorspitten van duizenden documenten die middels de Wob zijn opgevraagd. De Shell Papers is een journalistiek onderzoek naar de invloed van Shell en de NAM op de lokale en regionale en landelijke overheid.

“We zijn overstelpt met reacties. Het blijft maar doorgaan, vanaf het eerste moment dat we om hulp hebben gevraagd. Je kunt uit de redacties opmaken dat mensen er heel veel tijd in steken,” zegt onderzoekscoördinator Goos de Boer namens RTV Drenthe en RTV Noord.

Het valt volgens RTV Noord nu al op dat een deel van het publiek dezelfde zaken signaleert.

Zo slaan mensen onder meer aan op het feit dat de NAM in het verleden twee miljoen euro heeft geïnvesteerd in de bibliotheek in Assen en dat er informatiebijeenkomsten worden georganiseerd over de gaswinning met als ogenschijnlijke doel zo min mogelijk mensen op de been te krijgen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.