— woensdag 8 juli 2009, 09:03

PCM officieel in Vlaamse handen

Met het plaatsen van de laatste handtekeningen is PCM nu officieel in handen gekomen van het Vlaamse uitgeversconcern De Persgroep, bericht Trouw. De Persgroep betaalt 130 miljoen euro voor een belang van 58,4 procent in PCM en is nu op weg een "sterke mediagroep in België en Nederland" te worden, aldus Persgroep-topman Christian van Thillo. PCM-bestuursvoorzitter Bert Groenewegen wordt nu uitvoerend directeur; Van Thillo krijgt tevens leiding bij de Nederlandse divisie. Volgens Groenewegen is er met de overname door De Persgroep een basis voor PCM gelegd, maar is nog "veel werk" nodig. NRC Handelsblad en nrc.next moeten worden verkocht. De boekentak van PCM staat eveneens te koop. Gratis krant DAG stopt, exact een jaar na het verdwijnen van de printeditie, per 1 oktober 2009 ook op internet. PCM krijgt het AD weer volledig in handen, maar heeft daar een forse reorganisatie in gang gezet, die 124 journalistieke banen op de redactie zal kosten.

Bekijk meer van

PCM De Persgroep

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.