NVJ compleet lid

— vrijdag 24 november 2023, 07:15 | 0 reacties, praat mee

Logboek van Peter R. de Vries verschijnt vrijdag: ‘Ik beloof je dat ik honderd word’

Logboek van Peter R. de Vries verschijnt vrijdag: ‘Ik beloof je dat ik honderd word’

Royce de Vries brengt een boek uit met daarin het logboek van zijn vader Peter R. de Vries. In 'Ik beloof je dat ik honderd word', zoals het boek heet, gaat het over de contacten die de misdaadverslaggever had met Nabil B., de kroongetuige in het Marengo-proces. Die zaak draait om het criminele netwerk rond hoofdverdachte Ridouan Taghi. Laatste wijziging: 24 november 2023, 07:18

“In het laatste anderhalf jaar van zijn leven hield mijn vader, Peter R. de Vries, een geheim logboek bij, waarin hij nauwgezet - en met vlagen met humor - beschrijft hoe hij vertrouwensman van de kroongetuige was”, schrijft Royce de Vries op Instagram bij een foto van de cover. “Het logboek is onthullend en onthutsend.”

De Vries junior heeft daarnaast zijn eigen dagboek toegevoegd aan het verhaal. Daarin vertelt hij “bijzondere verhalen” over zijn vader, “over onze bijzondere band, en wat een toegewijde vader en familieman hij was”.

Peter R. de Vries werd op 6 juli 2021 op straat in Amsterdam neergeschoten, na een bezoek aan de studio van RTL Boulevard. Negen dagen later overleed hij in het ziekenhuis op 64-jarige leeftijd. “Ik ben ontzettend trots op het boek, vooral omdat we dit ‘samen’ konden doen…”, besluit Royce de Vries.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.