training eu starters

— woensdag 9 maart 2022, 08:48 | 0 reacties, praat mee

Telegraaf schikte met Royce de Vries over riskante onthulling in video

Royce de Vries | Remko de Waal / ANP

Royce de Vries heeft vorig jaar met De Telegraaf geschikt over een video van 26 mei 2021, waarin verslaggever John van den Heuvel onthulde dat hij familieleden van kroongetuige Nabil B. bijstond. De Vries stond twee zussen en een zwager anoniem bij in een civiele kwestie tegen de Staat. Laatste wijziging: 9 maart 2022, 08:52

NRC meldt op basis van bronnen rondom de familie De Vries en advocatenkantoor De Vries & Kasem dat schikkingsbedrag is gebruikt voor De Vries’ beveiliging. Om hoeveel geld het precies gaat, is niet bekendgemaakt. Volgens bronnen die NRC heeft gesproken zou het gaan om minstens honderdduizend euro.

Nadat zijn vader in juli 2021 werd vermoord staakte De Vries zijn bijstand aan de familieleden, al had het volgens De Vries “geen enkele betrekking” op het zogeheten Marengo-proces. Afgelopen januari, toen er signalen waren dat Royce De Vries gevaar liep, gaf hij een verklaring uit.

“Mijn bijstand had geen enkele betrekking op Marengo, omdat ik geen strafrechtadvocaat ben. Bovendien was mijn vader juist teruggetreden van ons kantoor omdat hij zich wél met Marengo ging bezighouden. Dat was anders voor niets geweest.”

De Vries hoopte met de verklaring duidelijkheid te verschaffen en de dreiging te doen stoppen. Hij stelde toen dat zijn betrokkenheid via onzorgvuldig opererende opsporingsdiensten in de media bekend werd.

Na tussenkomst van de hoofdredactie werd de passage over De Vries verwijderd uit de video, aldus NRC. Royce de Vies, John van den Heuvel noch De Telegraaf wilden tegenover NRC reageren, schrijft de krant. Meer bij NRC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.