word studentlid

— dinsdag 23 oktober 2018, 14:45 | 0 reacties, praat mee

‘Lichaamsdelen Khashoggi in tuin consulaat’

‘Lichaamsdelen Khashoggi in tuin consulaat’
Sahar Zeki, een vriendin van Khashoggi, protesteert voor het Saudische consulaat met een foto van de vermoorde journalist | EPA

UPDATE Nieuwszender Sky News meldt op basis van meerdere bronnen dat in de tuin van het Saudische consulaat in Istanbul lichaamsdelen van de vermoorde journalist Jamal Khashoggi zijn gevonden. Naast dat hij in stukken werd gezaagd - een gruwelijk detail dat al bekend was - zou zijn gezicht zijn verminkt. Turkse regeringsofficials ontkennen dat er vondsten zijn gedaan in de tuin. Laatste wijziging: 23 oktober 2018, 15:33

President Erdogan beloofde in een toespraak deze ochtend ‘de naakte waarheid’ van de moord te zullen toelichten, maar onthulde uiteindelijk geen nieuwe feiten. Ook toonde hij geen audio- of videomateriaal.

In een audiobestand waarover de Turkse regering zegt te beschikken zou zijn te horen hoe de journalist kort na binnenkomst in het consulaat wordt aangevallen, gemarteld door onder meer het afsnijden van vingers en daarna in stukken wordt gezaagd. Een van de leden van een speciaal ingevlogen team zou zijn collega’s daarin adviseren voor dat onderdeel van hun missie “een koptelefoon met muziek op te zetten”.

De moord op Khashoggi kreeg gisteren nog een eigenaardige wending, toen bleek dat een dubbelganger van de journalist was opgetrommeld, mogelijk om de lezing van de Saudische regering te ondersteunen dat Khashoggi het consulaat ongedeerd had verlaten.

 

Bekijk meer van

Saudi-Arabië Jamal Khashoggi

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.