website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

‘Lichaamsdelen Khashoggi in tuin consulaat’

Lars Pasveer — Geplaatst in moord op dinsdag 23 oktober 2018, 14:45

Sahar Zeki, een vriendin van Khashoggi, protesteert voor het Saudische consulaat met een foto van de vermoorde journalist | EPA

Sahar Zeki, een vriendin van Khashoggi, protesteert voor het Saudische consulaat met een foto van de vermoorde journalist | EPA

Nieuws UPDATE Nieuwszender Sky News meldt op basis van meerdere bronnen dat in de tuin van het Saudische consulaat in Istanbul lichaamsdelen van de vermoorde journalist Jamal Khashoggi zijn gevonden. Naast dat hij in stukken werd gezaagd - een gruwelijk detail dat al bekend was - zou zijn gezicht zijn verminkt. Turkse regeringsofficials ontkennen dat er vondsten zijn gedaan in de tuin.

President Erdogan beloofde in een toespraak deze ochtend ‘de naakte waarheid’ van de moord te zullen toelichten, maar onthulde uiteindelijk geen nieuwe feiten. Ook toonde hij geen audio- of videomateriaal.

In een audiobestand waarover de Turkse regering zegt te beschikken zou zijn te horen hoe de journalist kort na binnenkomst in het consulaat wordt aangevallen, gemarteld door onder meer het afsnijden van vingers en daarna in stukken wordt gezaagd. Een van de leden van een speciaal ingevlogen team zou zijn collega’s daarin adviseren voor dat onderdeel van hun missie “een koptelefoon met muziek op te zetten”.

De moord op Khashoggi kreeg gisteren nog een eigenaardige wending, toen bleek dat een dubbelganger van de journalist was opgetrommeld, mogelijk om de lezing van de Saudische regering te ondersteunen dat Khashoggi het consulaat ongedeerd had verlaten.

 

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.