e learning nvj

— dinsdag 10 juni 2014, 09:09

Levenslang voor moord Politkovskaja

Rustam Makhmudov, de man die schuldig is bevonden aan het in 2006 doodschieten van journaliste Anna Politkovskaja, heeft een levenslange gevangenisstraf opgelegd gekregen. Een oom van Makhmudov, die de moord logistiek zou hebben gepland, kreeg eveneens levenslang. Twee broers kregen eerder al tot 14 jaar strafkamp opgelegd en een oud-agent moet twintig jaar de cel in. De schuld van Makhmudov was al in een eerder stadium vastgesteld, de bepaling van de exacte strafmaat voor de schutter en oom stond nog open. Ondanks de veroordelingen is de zaak Politkovskaja voor familie en collega's niet gesloten: het is namelijk nog steeds onduidelijk wie opdracht heeft gegeven tot de moord. De Russische commissie die de moord onderzoekt, heeft aangegeven dat er momenteel nog onderzoek loopt om ook die laatste vraag te beantwoorden en de verantwoordelijken te berechten.

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.