— maandag 5 september 2011, 09:36

Bekentenis in zaak-Politkovskaja

Een van de hoofdverdachten van de moord op de Russische journaliste Anna Politkovskaja in oktober 2006 zou een bekentenis hebben afgelegd. Dat heeft het Russische krant Kommersant gemeld op gezag van advocaten in deze zaak. Voormalig politieofficier Dmitri Pavljoetsjenkov wordt ervan beschuldigd de moord te hebben georganiseerd. Hij heeft ook de naam van zijn opdrachtgever genoemd, berichtte Kommersant. Die zou in het buitenland verblijven. Politkovskaja schreef voor de krant Novaja Gazeta kritische artikelen over het beleid van de toenmalige president en huidige premier Vladimir Poetin. De journaliste werd op Poetins verjaardag op 7 oktober 2006 doodgeschoten in de hal van het appartementencomplex waar ze woonde.

Bekijk meer van

Rusland Anna Politkovskaja

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.