— vrijdag 28 september 2018, 09:43 | 0 reacties, praat mee

Levenslang blijft levenslang voor Peter Madsen

Augustus 2017: onderzeeër en plaats delict UC3 Nautilus wordt op de kade gehesen voor onderzoek | Jens Noergaard Larsen / EPA

De Deense uitvinder Peter Madsen is in hoger beroep opnieuw veroordeeld tot levenslang voor de marteling van en moord op de Zweedse journaliste Kim Wall. Dat melden diverse media. Madsen werd in april al tot levenslang veroordeeld, maar ging in hoger beroep tegen de straf. Hoewel een veroordeling tot levenslang in Denemarken meestal in de praktijk 15 jaar cel betekent, wilde Madsen een vast aantal strafjaren. De 47-jarige Deen wilde weten wanneer hij weer vrij zou komen. De rechter hield het oorspronkelijke vonnis echter in stand.

Madsen ging alleen in beroep tegen de strafmaat en niet tegen de schuldigverklaring. De uitvinder legde zich neer bij de schuldigverklaring, ook al bleef hij tijdens zijn oorspronkelijke proces volhouden dat Wall om het leven was gekomen door een ongeluk. De rechter achtte echter bewezen dat Madsen de journaliste heeft aangerand en vermoord. Hij sneed het lichaam vervolgens in stukken en dumpte ledematen, hoofd en romp in het water rondom Kopenhagen. Meer bij De Telegraaf

Bekijk meer van

Peter Madsen Kim Wall Denemarken

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.