banner festival 23

— vrijdag 16 juli 2021, 11:45 | 0 reacties, praat mee

Hoofdredacteur L1 oneens met kritiek op gebrek actuele beelden bij rampenzender L1

Code rood voor de stand van de Maas. - © Jean-Pierre Geusens / ANP

Regionale omroep L1 kreeg donderdag op sociale media kritiek op de afwezigheid van actuele beelden en verslaggeving over het noodweer in Zuid-Limburg woensdagavond, meldt De Limburger. Onterecht, stelt hoofdredacteur Leo Hauben.

Op de landelijke zenders werd de programmering omgegooid voor het stijgende water in Limburg. Bij L1 was ‘s avonds een programma over de Tour de France te zien.

De regionale omroep zou als rampenzender falen, meldt De Limburger. Hoofdredacteur Leo Hauben is het daar niet mee eens. “Ik ben me niet bewust van die kritiek. Heb er nog niks over gehoord. En als die er is, is het onterecht. We hebben gedaan wat we kunnen. Van 16.00 uur tot 22.00 uur waren we voor Limburg de calamiteitenzender. De focus ligt daarbij op radio. Dat is wettelijk zo bepaald en geen keuze. Radio is sneller. Daarnaast heb je bij stroomuitval wel nog steeds de radio.”

Televisie is volgens Hauben het traagste medium bij calamiteiten. “Dat ligt niet aan ons, dat heeft te maken met techniek. Je kunt niet permanent nieuwe beelden maken. We hebben gedaan wat binnen onze mogelijkheden lag en beelden herhaald. Daarnaast liep er op televisie een zeer actuele tickertape mee.”

Eerder deze week was er ook al ophef over de code rood in Limburg. Maar toen had het betrekking op de gebrekkige aandacht voor wat er zich in Limburg afspeelt in de voorpagina’s van de meeste landelijke kranten.

Bekijk meer van

Limburg Limburg Leo Hauben L1

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.