word studentlid

— woensdag 24 juli 2019, 13:34 | 0 reacties, praat mee

Leiden handhaaft inzending mediafonds voor Galjaardprijs

Leiden handhaaft inzending mediafonds voor Galjaardprijs
© Foto: ANP/Irvin van Hemert

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden handhaaft de inzending van het Leids Mediafonds voor de Galjaardprijs, een prijs voor overheidscommunicatie. Dat schrijft het college aan de gemeenteraad na schriftelijke vragen van de VVD. Volgens het college is er een misverstand over wat de prijs inhoudt. Laatste wijziging: 24 juli 2019, 13:59

Daarmee houdt het college vast aan het eerder ingenomen standpunt dat ‘het voordragen van dit project voor de Galjaardprijs voor publieke communicatie ons inziens niets afdoet aan de onafhankelijkheid van het Leids Mediafonds’.

De VVD had vragen gesteld naar aanleiding van het stuk op Villamedia en commentaar van Hugo Schneider, hoofdredacteur van het Leidsch Dagblad. Die riep op de inzending terug te trekken.

Het Leids mediafonds is een onafhankelijke stichting die van de gemeente 250.000 euro per jaar krijgt om lokale onderzoeksjournalistiek te ondersteunen. De afdeling voorlichting van de gemeente heeft het initiatief voorgedragen voor de Galjaardprijs.

Mocht Leiden winnen, dan valt de afdeling communicatie in de prijzen. En dat straalt natuurlijk ook af op de stichting, aldus een woordvoerder van de gemeente eerder tegen Villamedia.

Schneider blijft bij zijn verzoek en concludeert ‘dat ik met de gemeente van mening verschil dat van de voordracht een verkeerd signaal uitgaat.’

De antwoorden van het college.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.