training eu starters

— maandag 24 juni 2019, 09:49 | 0 reacties, praat mee

D66 en ChristenUnie willen niet dat Leids Mediafonds gekort wordt

Begin deze maand werd bekend dat de gemeente Leiden de bijdrage voor het Leids Mediafonds met 150.000 euro terug zou brengen naar 100.000 euro in verband met bezuinigingen bij de gemeente. D66 en ChristenUnie zien dat niet zitten en zoeken een oplossing. Laatste wijziging: 24 juni 2019, 09:58

De projecten die tot nu toe zijn voortgekomen uit de ondersteuning van het Leids Mediafonds zijn veelbelovend en het brengt de stad meer dan vooraf gedacht, vindt D66-fractievoorzitter Vahit Köroğlu. Zijn partij wil op zoek naar anderhalve ton extra per jaar voor 2020 en 2021 zodat het fonds in elk geval vier jaar lang op volle sterkte kan functioneren, meldt Sleutelstad.

Köroğlu kreeg bijval van de ChristenUnie Leiden. Die partij wil zelfs dat het fonds een structureel karakter krijgt, maar voor de periode na 2021 trekt het stadsbestuur vooralsnog helemaal geen geld meer uit voor de stimulering van onderzoeksjournalistiek in de Leidse regio.

Het Leids Mediafonds ging in april 2018 van start en de gemeente Leiden had toegezegd het fonds jaarlijks met 250.000 euro te zullen steunen. Binnenkort wordt de toekomst van het Leids Mediafonds besproken in de gemeenteraad. Voor de zomervakantie wordt duidelijk of er inderdaad extra geld wordt gevonden om het fonds twee jaar langer op volle sterkte te houden en of een raadsmeerderheid dat geld daar dan ook aan wil besteden.

Lees ook:
Subsidie voor Leids Mediafonds meer dan gehalveerd (7 juni 2019)

Bekijk meer van

Leids Mediafonds Leiden

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.