— vrijdag 2 november 2018, 14:31 | 0 reacties, praat mee

Leids Mediafonds geeft 18 journalistieke projecten subsidie

Het bestuur van het Leids Mediafonds: Milja de Zwart, René Roodheuvel, Bob Nieman, Ionica Smeets en Rick van Dijk. - © Buro JP

18 Journalistieke projecten krijgen subsidie van het Leids Mediafonds. Het bestuur heeft in totaal 205.595 euro toegekend. Er waren in de eerste ronde 31 aanvragen ingediend.

De gehonoreerde projecten zijn zowel qua vorm als inhoud heel divers en behandelen journalistieke thema’s als gezondheid en welzijn, sport, wonen en politiek. Onder de aanvragers bevinden zich zowel freelancers als journalisten en een breed spectrum aan lokale mediapartijen. Op deze pagina staan korte samenvattingen van de projecten. Alle journalistieke producties zullen uiteindelijk ook hier terug te vinden zijn.

Het Leids Mediafonds is dit jaar van start gegaan om kwaliteitsjournalistiek in de regio Leiden te stimuleren, zodat inwoners, instellingen en bedrijven beter geïnformeerd worden over wat er speelt in de stad Leiden en de omliggende regio. Het is het eerste regionale fonds in Nederland in deze vorm. De gemeente Leiden heeft de intentie uitgesproken tot 2021 het fonds financieel te ondersteunen, met jaarlijks 250.000 euro. De ruim 44.000 euro die nu over is blijft staan voor de volgende aanvraagronde met als deadline 1 april 2019. Meer bij het Leids Mediafonds

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.