— woensdag 23 juli 2014, 12:14

Laroes over journalistiek en de ramp

In een blogpost op de site van de Raad voor de Journalistiek schrijft voorzitter Hans Laroes over de vliegtuigramp MH17 en de gevolgen die dat had voor de wijze waarop journalisten hun werk doen 'in tijden van internet'. Laroes: "Het grote verschil met vroeger is dat journalisten bijna nooit meer de eersten zijn die met de verhalen komen en dat hun keuzes - vooral om dingen niet te vertellen en beelden niet te laten zien - hele andere keuzes zijn dan door anderen op internet worden gemaakt." Volgens Laroes is het een misverstand dat alles dat digitaal voorhanden is, ook per se gedeeld moet worden. Natuurlijk maken ook journalisten fouten, zoals de verslaggevers van Sky News en EenVandaag die door bezittingen gingen: Laroes noemt het goed dat zij (en hun eindredacties/zenders) tot verantwoording worden geroepen. Meer bij Raad voor de Journalistiek

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.