banner anp

— zaterdag 14 maart 2015, 13:49 | 0 reacties, praat mee

AD boos op Hans Laroes

De hoofdredactie van het Algemeen Dagblad is boos op Hans Laroes, voorzitter van de Raad voor de Journalistiek (RvdJ). Dit meldt de Volkskrant. Laroes schreef in februari een artikel in de Volkskrant, over de lokale pers. In dit artikel werd de editie Delft van AD/Haagsche Courant als voorbeeld genoemd. Op dit moment speelt een principiële discussie: mag de voorzitter van de RvdJ een standpunt innemen in het journalistieke debat? De hoofdredactie van het AD wil dat het stichtingsbestuur zich distantieert van de "dubbelrol" van Laroes. Bovendien zou Laroes zich te uitgesproken uitdrukken over de journalistiek op Twitter en in artikelen. Volgens het AD moet de voorzitter van de RvdJ neutraal zijn. Adjunct-hoofdredacteur Paul van den Bosch laat weten dat het denkbaar is dat het AD uit de RvdJ stapt als de houding van Laroes niet verandert. Meer bij de Volkskrant

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.