word studentlid

— maandag 30 november 2015, 08:45 | 0 reacties, praat mee

KRO-NCRV kondigt ontslag Abbenhuis aan

KRO-NCRV kondigt ontslag Abbenhuis aan
ANP

De raad van toezicht van omroep KRO-NCRV heeft het voornemen de directievoorzitter Coen Abbenhuis te ontslaan. Dat meldt de KRO-NCRV. Laatste wijziging: 30 november 2015, 09:07

Als reden geeft de raad van toezicht dat Abbenhuis onvoldoende in staat is gebleken zijn rol als directievoorzitter te vervullen. Dat verwijst volgens ingewijden in De Telegraaf er naar dat Abbenhuis te weinig daadkrachtig zou zijn geweest en te veel aarzelde over het nemen van beslissingen.

“Deze conclusie is extra pijnlijk, omdat Coen jarenlang zijn beste krachten heeft gegeven aan NCRV, aan de fusie van NCRV en KRO en aan de publieke omroep als geheel”, aldus KRO-NCRV. Abbenhuis was sinds 2003 werkzaam bij de NCRV.

Een besluit over het ontslagvoornemen kan pas genomen worden nadat de Ondernemingsraad en de Federatieraad advies hebben uitgebracht. Deze adviezen worden in december verwacht.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.