— dinsdag 23 augustus 2016, 13:16 | 0 reacties, praat mee

Sacha de Boer naar vernieuwd Brandpunt

© Lex van Lieshout/ANP

De opzet van televisieprogramma Brandpunt wordt het komende seizoen omgegooid. Onderdeel daarvan is dat oud Journaal-anchor Sacha de Boer het KRO-NRCV-programma gaat presenteren vanuit een studio.

Sacha de Boer (49) zei de NOS in 2013 gedag om zich fulltime op fotografie toe te leggen, maar ze maakt drie jaar later dus haar rentree op de televisie. De Boer: ‘Mijn journalistieke bloed is altijd blijven kriebelen, ook na mijn vertrek. Als ik fotografeer blijf ik verhalen en nieuws zien. Hoewel ik niet echt over een terugkeer had gedacht, zei ik vrijwel onmiddellijk “ja” tegen Brandpunt. Het is een programma met een rijke traditie. De nieuwe plannen voor Brandpunt spreken me als visueel verhalenverteller erg aan.’

Brandpunt brengt vanaf komend seizoen, dat op 6 september begint, iedere uitzending drie grote journalistieke reportages uit binnen- en buitenland. Die reportages worden gemaakt door vertrouwde Brandpunt-gezichten als Henk van der Aa, Liesbeth Staats en Aart Zeeman. Daarnaast gaan meer bekende KRO-NCRV gezichten aan Brandpunt meewerken: Eva Jinek, Patrick Lodiers en Ersin Kiris. Volgens journalistiek hoofdredacteur van de KRO-NCRV, Hans Laroes, wordt Brandpunt daarmee ‘herkenbaarder en dwingender’ voor de kijker.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.