— vrijdag 5 februari 2021, 09:32 | 0 reacties, praat mee

Laatste onafhankelijke Hongaarse radiozender dreigt te verdwijnen

Andras Arató, president-directeur van de Hongaarse radiozender Klubrádió - © Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0 / Eifert János

De Hongaarse omroep Klubrádió dreigt zijn uitzendvergunning te verliezen. Daarmee zou het land zijn laatste onafhankelijke radiostation kunnen verliezen. Volgens de Hongaarse mediaraad kan de vergunning niet worden verlengd vanwege fouten die het radiostation in 2016 zou hebben gemaakt, waaronder het te laat vermelden van luistercijfers.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad. Het is niet de eerste keer dat de zender dreigt te verdwijnen. In 2013 werd de zendvergunning ingetrokken, na kritische berichtgeving over de Hongaarse premier Viktor Orbán. Na protesten van de luisteraars werd de beslissing teruggedraaid. Klubrádió kreeg destijds een nieuwe vergunning voor zeven jaar. Die vergunning loopt nu af.

Doordat de vergunning van Klubrádió niet wordt verlengd, mag de omroep vanaf 14 februari alleen nog via internet uitzenden. De president-directeur van de zender, Andras Arató, stelt dat de vergunning van zijn zender niet wordt verlengd vanwege het kritische geluid van Klubrádió. “Het enige doel van de regering is kritische stemmen het zwijgen op te leggen”, stelt hij. Arató gaat in beroep tegen het besluit van de mediacode. Dinsdag velt de rechter een definitief oordeel.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.