— woensdag 22 maart 2017, 10:08 | 0 reacties, praat mee

Laag btw-tarief digitale publicaties vindt steun in Europa

ANP

Europese ministers van Financiën hebben gisteren onder meer gesproken over het voorstel om digitale publicaties onder het lage btw-tarief te laten vallen. Nu vallen papieren kranten onder het lage tarief, terwijl een digitaal abonnement met het hogere tarief wordt belast. De ministers staan positief tegenover de verlaging van het btw-tarief voor digitale publicaties.

Brancheorganisatie NDP Nieuwsmedia meldt dat ook een ‘superlaag’ of zelfs nultarief voor fysieke en digitale kranten op tafel ligt.

EU-voorzitter Malta zou nog voor deze zomer een akkoord willen bereiken over de btw-tarieven op digitale publicaties. “Als dat lukt, kan de btw-verlaging in Nederland meegenomen worden in het Belastingplan 2018, dat wordt ingediend op Prinsjesdag”, aldus NDP Nieuwsmedia. Een tariefverlaging van 21 naar 6 procent zou dan op 1 januari 2018 kunnen ingaan, mits een nieuw kabinet instemt met een btw-verlaging.

Bekijk meer van

NDP Nieuwsmedia Europese Unie

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.