training eu starters

— woensdag 6 maart 2019, 11:53 | 0 reacties, praat mee

Kuzu (DENK) boos op WNL na intrekken gasthoofdredacteurschap

DENK-voorman Kuzu lag al eerder overhoop met WNL | Bart Maat / ANP

DENK-fractievoorzitter Tunahan Kuzu heeft 'baggeromroep' WNL beschuldigd van onderscheid maken op basis van politieke achtergrond en enticiteit, nadat de omroep het aanbod van een eenmalig gasthoofdredacteurschap had ingetrokken. Laatste wijziging: 6 maart 2019, 15:34

Naast de kwalificatie van ‘baggeromroep’ zei Kuzu dat WNL “de puurste vorm van riooljournalistiek bedrijft”. Hij deed zijn uitspraken in het ochtendprogramma Goedemorgen Nederland, waar hij gasthoofdredacteur voor zou zijn. WNL trok dat aanbod in na Kuzu’s opmerkingen dat de politiek zich meer met de inhoud van programma’s zou moeten bemoeien.

Presentatrice Maaike Timmerman wees Kuzu live in de uitzending terecht. “Onze hoofdredacteur vindt het niet gepast na allerlei aanvallen van u op de persvrijheid, om u als gasthoofdredacteur neer te zetten. Dat u zich als leider van een politieke partij met de inhoud van een programma bemoeit, vinden wij niet oké”, aldus Timmerman.

DENK heeft een moeizame verhouding met WNL: in 2017 besloot het de omroep een half jaar te boycotten, nadat gast Afshin Ellian DENK een “achterlijke Midden Oosten-partij” had genoemd.

De partij vindt verder dat journalisten een ‘eed van trouw’ zouden moeten afleggen, weerde enkel jaren terug journalisten van partijbijeenkomsten en uitte kritiek op Nederlandse aandacht voor personvrijheid in Turkije.

De NOS citeert WNL-hoofdredacteur Huisjes, die op NPO Radio 1 zegt het aanbod te hebben ingetrokken omdat DENK als enige politieke partij “niet lijkt te begrijpen hoe de persvrijheid in Nederland werkt”. Meer bij NOS

Bekijk meer van

WNL Tunahan Kuzu DENK

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.