website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Kuzu (DENK) boos op WNL na intrekken gasthoofdredacteurschap

Lars Pasveer — Geplaatst in conflict op woensdag 6 maart 2019, 11:53

DENK-voorman Kuzu lag al eerder overhoop met WNL | Bart Maat / ANP

DENK-voorman Kuzu lag al eerder overhoop met WNL | Bart Maat / ANP

Nieuws DENK-fractievoorzitter Tunahan Kuzu heeft 'baggeromroep' WNL beschuldigd van onderscheid maken op basis van politieke achtergrond en enticiteit, nadat de omroep het aanbod van een eenmalig gasthoofdredacteurschap had ingetrokken.

Naast de kwalificatie van ‘baggeromroep’ zei Kuzu dat WNL “de puurste vorm van riooljournalistiek bedrijft”. Hij deed zijn uitspraken in het ochtendprogramma Goedemorgen Nederland, waar hij gasthoofdredacteur voor zou zijn. WNL trok dat aanbod in na Kuzu’s opmerkingen dat de politiek zich meer met de inhoud van programma’s zou moeten bemoeien.

Presentatrice Maaike Timmerman wees Kuzu live in de uitzending terecht. “Onze hoofdredacteur vindt het niet gepast na allerlei aanvallen van u op de persvrijheid, om u als gasthoofdredacteur neer te zetten. Dat u zich als leider van een politieke partij met de inhoud van een programma bemoeit, vinden wij niet oké”, aldus Timmerman.

DENK heeft een moeizame verhouding met WNL: in 2017 besloot het de omroep een half jaar te boycotten, nadat gast Afshin Ellian DENK een “achterlijke Midden Oosten-partij” had genoemd.

De partij vindt verder dat journalisten een ‘eed van trouw’ zouden moeten afleggen, weerde enkel jaren terug journalisten van partijbijeenkomsten en uitte kritiek op Nederlandse aandacht voor personvrijheid in Turkije.

De NOS citeert WNL-hoofdredacteur Huisjes, die op NPO Radio 1 zegt het aanbod te hebben ingetrokken omdat DENK als enige politieke partij “niet lijkt te begrijpen hoe de persvrijheid in Nederland werkt”. Meer bij NOS

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.