— donderdag 16 maart 2017, 10:43 | 0 reacties, praat mee

NVJ uit kritiek op deurbeleid DENK

Lijsttrekker Kuzu van DENK op campagne in Amsterdam | Bart Maat / ANP

DENK bewijst de democratie een slechte dienst door het weigeren van journalisten, stelt secretaris Thomas Bruning van journalistenvereniging NVJ. Dit laat hij weten in een reactie op het weigeren en wegsturen van meerdere journalisten bij de verkiezingsbijeenkomst van DENK, afgelopen woensdagavond. Laatste wijziging: 16 maart 2017, 15:18

Het is volgens Thomas Bruning niet de eerste keer dat de partij van Tunahan Kuzu journalisten weigert. Volgens Bruning is het zeer teleurstellend gedrag en een slecht voorbeeld voor een partij die serieus wil deelnemen aan de democratie.

Iedere partij mag volgens Bruning zelf weten waar en wanneer ze de media te woord willen staan, maar moeten ze de media wel de kans geven om in een functionerende democratie de politiek te verslaan en te controleren. “Als Denk dat niet inziet, begrijpt de partij niet hoe de Nederlandse rechtsstaat werkt”, stelt hij tegenover nieuwssite NU.

DENK is niet de enige partij die het werk van journalisten lastig maakt. Ook Wilders en de PVV staan volgens Thomas Bruning de media nauwelijks te woord en reageren zelden op interviewverzoeken. Desondanks moeten de media open en integer hun werk blijven doen. Het is volgens de secretaris van de NVJ nu eenmaal de taak van de journalist om politici kritisch te volgen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.