Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— woensdag 1 mei 2019, 16:11 | 0 reacties, praat mee

KRO-NCRV betaalde interim-voorzitter Kuipers ruim een ton in vijf maanden

Directievoorzitter Peter Kuipers | KRO-NCRV

Peter Kuipers, in februari tot directievoorzitter van omroep KRO-NCRV benoemd, heeft in de maanden die daaraan vooraf gingen ruim een ton ontvangen voor zijn interim-werk. Dat meldt Radiofreak op basis van informatie uit de jaarrekening [.pdf] van de omroep. Laatste wijziging: 2 mei 2019, 11:43

In de periode september tot eind december 2018 kreeg Kuipers 101.200 euro uitgekeerd, goed voor ruim 25.000 euro per maand*. De Wet normering topinkomens (WNT) begrenst topinkomens in de publieke sector dit jaar op 194.000 euro voor een voltijdbaan. Kuipers werd op tijdelijke basis ingehuurd, tot 31 januari 2019.

In een reactie stelt KRO-NCRV tegenover Villamedia dat de uitgekeerde bedragen binnen de kaders van de WNT vallen. De omroep zegt dat na het vertrek van zakelijk directeur Yvonne de Haan snel een goed ingevoerde bestuurder moest worden aangetrokken.

“Met het plotselinge vertrek van Yvonne de Haan en de ontwikkelingen in Hilversum heeft de Raad van Toezicht gekozen voor iemand die voldoende ingevoerd was en in staat was om de belangen van KRO-NCRV te behartigen. Zijn contract was voor vijf maanden en rechtvaardigde deze vergoeding, die binnen de WNT norm lag”, aldus de omroep.

De ruime vergoeding staat los van de bezuinigingen bij KRO-NCRV eind vorig jaar, aldus de persvoorlichting: “De bezuinigingen op de programmering, die ook nog grotendeels teruggedraaid werden, staan hier los van. Dat het programma Brandpunt werd geschrapt had een programmatische reden, waardoor wij helaas afscheid moesten nemen van een aantal gewaardeerde medewerkers.”

Kuipers werd na afloop van zijn interim-periode de nieuwe directievoorzitter bij KRO-NCRV. Wat hij nu verdient is onduidelijk, maar de omroep benadrukt dat ook die vergoeding binnen de WNT-norm zal blijven.

* In een eerdere versie van dit stuk telden we abusievelijk januari mee in de berekening, waardoor het maandbedrag lager uitviel. Dat is gecorrigeerd.

Bekijk meer van

Werk Peter Kuipers KRO-NCRV

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.