website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Peter Kuipers nieuwe directievoorzitter KRO-NCRV

Lars Pasveer — Geplaatst op maandag 11 februari 2019, 16:10

Peter Kuipers | KRO-NCRV

Peter Kuipers | KRO-NCRV

Nieuws Peter Kuipers is voorgedragen als nieuwe directievoorzitter van KRO-NCRV. Hij vervulde die taak al sinds oktober vorig jaar, toen Yvonne de Haan vertrok naar de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

De omroep meldt dat de directie van KRO-NCRV daarmee naast Kuipers bestaat uit Mediadirecteur Jochem de Jong en Kirsten Andres, die als directeur Marketing en Vereniging tijdelijk aan de directie is toegevoegd.

Kuipers werkte in het verleden onder meer als directeur bij het Nederlands Omroepproduktie Bedrijf, TROS en Wereldomroep.

“Peter heeft in de afgelopen maanden al duidelijk laten blijken dat hij bevlogen werkt aan de missie van KRO-NCRV als maatschappelijke mediaorganisatie in een pluriform omroepbestel.  Daarbij maken we als omroep niet alleen content, maar zorgen we met deze content, en met onze leden en met het publiek, dat de maatschappij een stukje minder ‘mij’ wordt en wat meer ‘wij’. Wij willen graag met Peter deze toekomst mogelijk maken”, aldus voorzitter van de Raad van Toezicht Greet Prins over de voordracht.

De Ledenraad moet zich formeel nog over de voordracht uitspreken.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.