— vrijdag 15 december 2017, 09:34 | 0 reacties, praat mee

Kritiek op PowNed om betaling aan No Surrender-baas

No Surrender-baas Henk Kuipers - © VincentJannink

PowNed-directeur Dominique Weesie heeft donderdagavond bij Jinek erkend dat er geld is gegaan vanuit PowNed naar No Surrender-baas Henk Kuipers. Volgens De Telegraaf gaat het om 1.000 euro voor elke aflevering van de serie Captain Henk. Volgens Weesie klopt dat niet, maar de relatie tussen de publieke omroep PowNed en Kuipers leidt hoe dan ook tot verontwaardiging in de Tweede Kamer.

De Telegraaf meldt op basis van twee goed ingevoerde bronnen dat Kuipers duizend euro heeft ontvangen voor elke aflevering van de serie Captain Henk. Kuipers wordt verdacht van ernstige misdrijven. Hij is opgepakt op verdenking van zware mishandeling, afpersing, bedreiging, diefstal met geweld en valsheid in geschrifte.

Het CDA wil uitleg van het kabinet. “Wij vinden het onacceptabel dat de georganiseerde misdaad zo’n podium wordt gegund. Als nu blijkt dat dat podium daadwerkelijk is gekocht met belastinggeld, dan is dat dermate ernstig dat wij het kabinet om opheldering zullen vragen”, zegt CDA-Kamerlid Van Toorenburg. PvdA-Kamerlid Kuiken klinkt geschokt als ze hoort dat publieke omroepbaas Weesie toch geld heeft geboden, wat hij eerder glashard ontkende. “Hij helpt mee aan het romantiseren van deze club en er dan ook nog over liegen!”

Minister Slob deelt de verbazing over het nieuws dat No Surrender-baas Henk Kuipers zou zijn betaald voor zijn deelname aan een serie over hem bij PowNews. Slob zegt dat de Publieke Omroep regels en codes heeft voor het betalen van deelnemers aan programma’s. Hij laat uitzoeken of die zijn geschonden.

“We hebben hem niet voor zijn medewerking betaald. Wel hebben we hem een kleine onkostenvergoeding gegeven, zoals we altijd doen”, meldt Weesie. Volgens hem doen meer omroepen dat als het gaat om gasten of hoofdfiguren waar een portret van wordt gemaakt. Ook zegt hij dat de onkostenvergoeding lager is dan 1.000 euro en volledig komt uit verenigingsgeld, geen belastinggeld dus. Dominique Weesie zal ook niet met de uitzendingen stoppen.

De Telegraaf meldt dat de NPO in gesprek gaat met PowNed. Meer bij De Telegraaf I / || / III / Jinek / NOS

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.