word studentlid

— donderdag 16 februari 2023, 15:30 | 0 reacties, praat mee

Kelly Staa gaat van stagiair naar hoofdredacteur, en Jan de Hoop gaat wekelijks columns schrijven

Kelly Staa gaat van stagiair naar hoofdredacteur, en Jan de Hoop gaat wekelijks columns schrijven
Kelly Staa begon bij Cosmpolitan als stagiair. Nu wordt ze de hoofdredacteur van het blad. - © Cosmopolitan/Hearst

Kelly Staa begon ooit als stagiair, en is nu hoofdredacteur van Cosmopolitan NL. En Jan de Hoop had een 'liefdevolle zetje' nodig voordat hij columnist bij de Margriet werd. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 17 februari 2023, 07:05

Omroep PowNed verwelkomt met ingang van maart documentairemaker Sahar Meradji en Jan Hendrik Smeenge, laatstgenoemde als creatief directeur. Volgens Powned-voorzitter Dominique Weesie is het ‘tijd om de televisietak verder uit te bouwen’. Smeenge stelt dat hij in eerdere samenwerkingen de drive, durf en kritische houding van de omroep waardeert. ‘Na veel jaren met plezier aan de productenkant te hebben gewerkt, kan ik mij nu geen betere plek bedenken om mijn passie voor het ontwikkelen en begeleiden van inhoudelijke concepten en verhalen in te zetten’. Meradji kijkt ook uit naar haar nieuwe functie. ‘Onze visie en stijl als programmamakers sluiten perfect aan. We delen een passie voor programma’s die rauw zijn, dichtbij komen en tegen de randen schuren.’

Jan de Hoop wordt de nieuwe columnist van Margriet, meldt NU.nl. Dat ging niet zonder twijfels: het idee van een wekelijkse column zorgde bij De Hoop voor ‘lichte paniek’. Gelukkig gaf zijn man een ‘liefdevol zetje’ om alsnog ja te zeggen tegen de column.

Freelancer Karlijn Saris zet een nieuwe stap: per 6 maart gaat ze als onderzoeksjournalist aan de slag bij De Balie, laat ze op LinkedIn weten. Ze zal zich verdiepen in de onderbelichte thema’s in en rond Amsterdam. Tevens gaat ze als programmamaker Tech aan de slag. ‘Ik hoop vanuit mijn bèta-achtergrond nieuwe invalshoeken en perspectieven het podium op te kunnen brengen.’

Lisanne van Sadelhoff is deze week als columnist begonnen bij RTL Nieuws. Voor haar eerste column nam ze niet bepaald een luchtig onderwerp.

Voor Chiel van Koldenhoven wacht een nieuw avontuur: per 1 maart is hij de nieuwe verslaggever Formule 1 bij Viaplay.

Om even in de racewereld te blijven: Lennart Bloemhof stapt over van Formule 1 bij de Volkskrant naar NOS, schrijft de Nederlandse Sportpers. ‘Het was een eer om alles rond Max Verstappen van seizoen één tot en met wereldtitel twee te mogen verslaan voor de Volkskrant’, schrijft Bloemhof op LinkedIn. Bij NOS gaat hij als nieuwscoördinator aan de slag.

Journalist Marko de Haan zegt gedag tegen het freelanceleven: voor de komende twee jaar treedt hij in vaste dienst bij het NRC, geeft hij op LinkedIn te kennen. ‘In die twee jaar draai ik drie keer acht maanden mee als redacteur op een deelredactie, te beginnen in Den Haag op de politieke redactie. Ik heb enorm veel zin in de komende jaren.’

Filosoof Maxim Februari stapt over van NRC naar Vrij Nederland, laat VN-hoofdredacteur Ward Wijndelts op Twitter weten. Februari maakt in een uitgebreid interview kennis met de lezers van Vrij Nederland.

Bastiaan Vroegop neemt afscheid van uitgeverij DPG Media: per 1 maart staat hij open voor nieuwe avonturen, liefst in de tech- of gamejournalistiek.

Kelly Staa, ooit begonnen als stagiair, start per 1 maart als hoofdredacteur bij Cosmopolitan NL. Dat vermeldt staat op de website van het blad. ‘Met veel enthousiasme kijk ik ernaar uit om samen met de redactie deze iconische titel, zowel online als offline, verder op de kaart te zetten.’

Pamela Langenberg heeft er sinds deze week een nieuwe opdrachtgever bij, staat op LinkedIn. Ze zal voor NU.nl onder andere explainervideo’s gaan maken.

Nieuwe baan? Of ken je iemand die een overstap maakt binnen of buiten de journalistiek en media? Tip Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. ‘Transfer’.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.