banner festival 23

— maandag 21 augustus 2017, 08:16 | 0 reacties, praat mee

‘PowNed implodeert geleidelijk’

Omroep PowNed implodeert geleidelijk, schrijft de Volkskrant zaterdag. Het aantal leden daalt gestaag terwijl het zou moeten groeien. Verder maakt de omroep erg weinig programma’s en die ze maken, slaan niet aan. Laatste wijziging: 21 augustus 2017, 09:42

In 2020 loopt de huidige concessieperiode af, dan worden de nieuwe vergunningen aan omroepen toegekend. Op dat moment moet PowNed 150 duizend leden hebben om als omroep in het publieke bestel te blijven. Maar PowNed had eind 2016 nog 27.761 leden over, aldus de krant (betaald via Blendle).

PowNed maakte vorig jaar voor een subsidie van 3,8 miljoen euro 22 uur aan tv en 10 uur webonly-filmpjes. Ter vergelijking: WNL, een andere aspirant-omroep, maakte voor minder dan het dubbele van het budget van PowNed tien keer zoveel zendtijd.

Eind juni ontvingen webredacteuren een mail waarin een test-samenwerking met nieuws- en opiniewebsite The Post Online werd aangekondigd. De samenwerking was nodig vanwege ‘roosterproblemen’ en ‘de behoefte aan meer opinie’. ’ Annabel Nanninga en Bert Brussen vormen sindsdien een ‘extra redactie voor zowel web als tv.’

In de weken daarna zouden elf freelance-redacteuren vertrekken bij PowNed. Volgens een oud-redacteur is de helft ontslagen en heeft de andere helft vrijwillig afscheid genomen omdat de samenwerking niet goed verliep en de nieuwe ‘rechtsere’ koers hun niet aanstond.

Bekijk meer van

PowNed Dominique Weesie

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.