Tegel Beeld en Geluid

— maandag 21 augustus 2017, 08:16 | 0 reacties, praat mee

‘PowNed implodeert geleidelijk’

Omroep PowNed implodeert geleidelijk, schrijft de Volkskrant zaterdag. Het aantal leden daalt gestaag terwijl het zou moeten groeien. Verder maakt de omroep erg weinig programma’s en die ze maken, slaan niet aan.

In 2020 loopt de huidige concessieperiode af, dan worden de nieuwe vergunningen aan omroepen toegekend. Op dat moment moet PowNed 150 duizend leden hebben om als omroep in het publieke bestel te blijven. Maar PowNed had eind 2016 nog 27.761 leden over, aldus de krant (betaald via Blendle).

PowNed maakte vorig jaar voor een subsidie van 3,8 miljoen euro 22 uur aan tv en 10 uur webonly-filmpjes. Ter vergelijking: WNL, een andere aspirant-omroep, maakte voor minder dan het dubbele van het budget van PowNed tien keer zoveel zendtijd.

Eind juni ontvingen webredacteuren een mail waarin een test-samenwerking met nieuws- en opiniewebsite The Post Online werd aangekondigd. De samenwerking was nodig vanwege ‘roosterproblemen’ en ‘de behoefte aan meer opinie’. ’ Annabel Nanninga en Bert Brussen vormen sindsdien een ‘extra redactie voor zowel web als tv.’

In de weken daarna zouden elf freelance-redacteuren vertrekken bij PowNed. Volgens een oud-redacteur is de helft ontslagen en heeft de andere helft vrijwillig afscheid genomen omdat de samenwerking niet goed verliep en de nieuwe ‘rechtsere’ koers hun niet aanstond.

Bekijk meer van

PowNed Dominique Weesie

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.