Smartocto userneeds

— woensdag 12 augustus 2020, 09:29 | 0 reacties, praat mee

Kritiek op ‘mensonterende’ reportages BBC en Sky News rond Kanaal-oversteek

Asielzoekers worden opgevangen, na uit een rubberboot op het Kanaal te zijn gehaald. Het zijn niet de mensen uit de reportages.

Sky News en de BBC krijgen kritiek voor 'voyeuristische' reportages over de gevaarlijke overtocht van asielzoekers tussen Frankrijk en Engeland. Zowel Sky News als de BBC voeren naast migranten in een overvol bootje, waarbij BBC-verslaggever Simon Jones opmerkte dat mensen in het bootje met plastic emmers aan het hozen waren. Laatste wijziging: 12 augustus 2020, 09:32

Beide zenders zeggen juist de aandacht te hebben willen vestigen op de levensgevaarlijke overtocht, een gevolg van het immigratiebeleid van de huidige regering. “Kanaaloversteken zijn een belangrijk onderwerp en we doen ons best dat verhaal zorgvuldig te brengen”, aldus een BBC-woordvoerder.

Journalist Simon Jones bleef bij de boot tot de opvarenden door een schip van de Britse kustwacht waren opgepikt. Politici noemden de reportages “groteske reality televisie” en “anti-mens”.

Minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel heeft gezworen deze vorm van Kanaal-oversteek “onrendabel” te maken. Wie zo het land binnenkomt, moet direct terug. Patel wil verder dat Frankrijk meer doet om te voorkomen dat mensen überhaupt aan de reis beginnen.

Mensenrechtenorganisaties zeggen dat de gevaarlijke overtochten alleen stoppen als er voldoende legale immigratie-opties zijn. Meer bij The Guardian

Bekijk meer van

Sky News Groot-Brittannië BBC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.