— vrijdag 29 januari 2016, 20:54 | 1 reactie, praat mee

Kritiek en steun voor persbreidel Noordoostpolder

De persbreidel in de Noordoostpolder kan op veel kritiek van journalisten rekenen. Maar burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder kreeg ook steun; van Leek van Beek, Commissaris van de Koning in Flevoland. Laatste wijziging: 4 februari 2016, 14:30

Die twitterde: persvrijheid geen rechtvaardiging wangedrag journalisten. Ik steun burgemeester v.d.Werff

Het kwam het direct op een stroom van kritiek te staan. Nergens is tot nu toe uit gebleken dat journalisten zich hebben misdragen in de Noordoostpolder.

Het Genootschap van Hoofdredacteuren steunt omroep Flevoland in zijn gang naar de rechter, laat voorzitter Marcel Gelauff weten.

Het Genootschap heeft ook Van der Werff benaderd, maar die had het ‘te druk’ om te reageren.

Burgemeester Jos Wienen van Katwijk zei, in zijn rol als voorzitter van de asielcommissie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, tegen het Genootschap dat een vrije rol van de pers in onze democratie van zeer groot belang is. En dat het een thema is dat zeker in VNG-verband besproken zal worden. Tegelijkertijd vroeg hij aandacht voor het belang van gemeenten om in veiligheid met zijn inwoners te kunnen discussiëren.

Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken heeft inmiddels toegezegd met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in gesprek te gaan over het gedrag van meerdere gemeenten om journalisten beperkingen op te leggen bij de verslaglegging van asielzaken.


Begin januari bekritiseerde burgemeester Van der Werff de lokale journalistiek nog. Hij ziet tot zijn spijt steeds meer human interest verhalen en reclames en steeds minder kritische, onafhankelijke verhalen over het gemeentebestuur. Ook mist hij vaak hoor en wederhoor in de verslaggeving.

 

Praat mee

1 reactie

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.