— vrijdag 28 april 2017, 21:09 | 0 reacties, praat mee

Zware kritiek op weigeren FTM door Keizer

Foto: ANP / Jerry Lampen

De NVJ en Free Press Unlimited hebben zware kritiek op VVD-voorzitter en zakenman Henry Keizer, die vrijdag zowel journalisten van Follow The Money (FTM) als PowNed weigerde op een persconferentie waar hij toelichtte waarom de beschuldigingen van FTM aan zijn adres niet kloppen. De organisaties menen dat Keizer daarmee de persvrijheid in Nederland ontoelaatbaar in gevaar brengt.

Zowel FTM-hoofdredacteur Eric Smit als PowNed ondernemen geen verdere actie tegen Keizer, omdat dat weinig zin heeft, laten ze aan de NOS weten.

Het verhaal van Keizer overtuigde geenszins. Onder andere oud-FTM journalist Jesse Frederik maakte na afloop op De Correspondent gehakt van de uitleg van Keizer.

Ook Keizer zelf is inmiddels minder overtuigd van zijn eigen gelijk. Was het eerst de bedoeling om met de uitleg de gemoederen te bedaren, later op de dag vroeg hij de VVD integriteitscommissie toch om een onderzoek.

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.