data als kans

— donderdag 21 oktober 2021, 09:56 | 0 reacties, praat mee

Krantenbezorger AD met mes belaagd; dader neergeschoten

Bij een steekpartij nabij een distributiecentrum van dagblad AD is woensdagochtend een bezorger gewond geraakt. Een verwarde man had op bezorger Koen ingestoken en zijn jas geëist. De man drong uiteindelijk het gebouw binnen. Nadat medewerkers de jas meegaven vluchtte de man. Buiten werd de belager tijdens een confrontatie met de ingeseinde politie neergeschoten. Laatste wijziging: 21 oktober 2021, 09:58

De gewonde belager is naar het ziekenhuis overgebracht en is buiten levensgevaar. Bezorger Koen (55) is eveneens buiten levensgevaar; hij werd door een collega naar het HagaZiekenhuis vervoerd.

Bij de aanvaller blijkt het te gaan om een 24-jarige Hagenaar, die volgens getuigen een onverzorgd ‘drugsverslaafd’ uiterlijk had. In de nabijheid van het distributiecentrum is een opvanglocatie, meldt het AD. Eerder die dag had de man andere bezorgers ook al lastiggevallen, maar geen geweld gebruikt.

De politie onderzoekt het steekincident. De Rijksrecherche onderzoekt zoals gebruikelijk het gebruik van vuurwapens door de politie. Geweld tegen bezorgers is zeldzaam, maar niet ongehoord.

Op 13 mei 2016 werd in Rotterdam een krantenbezorgster doodgestoken. Zij kende haar belager ook niet, die vermoedelijk in een psychose verkeerde. Hij werd uiteindelijk tot 8 jaar cel en tbs veroordeeld.

Bekijk meer van

AD

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.