— donderdag 27 februari 2020, 13:50 | 0 reacties, praat mee

Kort geding Forum voor Democratie versus Buitenhof op 6 maart

Fvd-voorman Baudet tijdens een recent debat over een vrijhandelsverdrag tussen Canada en de Europese Unie | Bart Maat / ANP

Op vrijdag 6 maart dient het kort geding tussen Buitenhof-producent VPRO en politieke partij Forum voor Democratie (FvD). Voorman Baudet viel over de woordkeuze van Buitenhof-presentatrice Natalie Righton en kondige juridische stappen aan.

Eerder deze week viel de dagvaarding al bij de VPRO op de mat. Righton sprak op 23 febuari met voormalig FvD-lid Henk Otten en legde hem voor dat Baudet vind dat de Europese Unie “een vooropgezet plan heeft om het blanke Europese ras te vervangen door Afrikaanse immigranten”.

Baudet noemde dat een onjuist citaat en beschuldigde Righton ervan hem woorden in de mond te leggen. Buitenhof verklaarde op zondagavond dat het om een parafrasering ging, die recht doet aan wat Baudet in eerdere publieke debatten heeft gezegd. Meer bij NU

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.