— woensdag 11 maart 2020, 12:45 | 0 reacties, praat mee

Uitspraak kort geding Baudet-Buitenhof op 25 maart

Fvd-voorman Baudet tijdens een recent debat over een vrijhandelsverdrag tussen Canada en de Europese Unie | Bart Maat / ANP

UPDATE Woensdag diende het kort geding tussen Buitenhof-producent VPRO en politieke partij Forum voor Democratie (FvD). Centraal stond een parafrasering van een uitspraak van FvD-voorman Baudet door Buitenhof-presentatrice Natalie Righton. De uitspraak in de rechtszaak volgt op 25 maart, om 14.00 uur.

Righton sprak op 23 februari met voormalig FvD-lid Henk Otten en legde hem voor dat Baudet vind dat de Europese Unie “een vooropgezet plan heeft om het blanke Europese ras te vervangen door Afrikaanse immigranten”.

Baudet vond dat hem woorden in de mond werden gelegd en kondigde juridische stappen aan. Buitenhof stelde eerder dat de parafrase recht doet aan wat Baudet in eerdere publieke debatten heeft gezegd.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.