anner smart octo

— woensdag 2 september 2015, 15:16 | 0 reacties, praat mee

Klagende Jobs-schooldirecteur krijgt nul op rekest

Emmanuel Dunand / AFP

Een portret in regionale krant BN/De Stem van medeoprichter en oud-directeur van de zogeheten Steve Jobs School in Breda was niet onrechtmatig. De man in in kwestie had bezwaar tegen beschuldigingen over zijn "opvliegend karakter" en de "rammelende en zelfs frauduleuze administratie" van de school. Deze vinden voldoende steun in geuite klachten van ouders en een andere feiten, zoals een onderzoek door de Onderwijsinspectie.

De krant heeft de man ook voldoende gelegenheid tot weerwoord gegeven, aldus de rechter. Eerder oordeelde de Raad voor de Journalistiek dat de krant meer inzicht had moeten geven in het onderzoek en het bronnenmateriaal dat is gebruikt, maar de rechtbank Zeeland-West-Brabant vindt niet dat procedure zelf onzorgvuldig is geweest.

“Van belang is dat in het artikel misstanden op de school aan de orde worden gesteld die de samenleving raken en dat wordt bericht over de wijze waarop innovaties in het onderwijs worden toegepast. Dit betreft onderwerpen die in de publieke belangstelling staan en waarover BN DeStem moet kunnen berichten”, schrijft de rechtbank.

De klager is veroordeeld tot het betalen van de proceskosten van uitgeverij Wegener, begroot op ruim vierduizend euro. De vestiging van de Steve Jobs School werd eind vorig jaar gesloten. De domeinnaam van Bredase school verwijst inmiddels naar een tuincentrum.

Bekijk meer van

Apple

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.