training eu starters

— woensdag 2 september 2015, 15:16 | 0 reacties, praat mee

Klagende Jobs-schooldirecteur krijgt nul op rekest

Emmanuel Dunand / AFP

Een portret in regionale krant BN/De Stem van medeoprichter en oud-directeur van de zogeheten Steve Jobs School in Breda was niet onrechtmatig. De man in in kwestie had bezwaar tegen beschuldigingen over zijn "opvliegend karakter" en de "rammelende en zelfs frauduleuze administratie" van de school. Deze vinden voldoende steun in geuite klachten van ouders en een andere feiten, zoals een onderzoek door de Onderwijsinspectie. Laatste wijziging: 2 september 2015, 15:20

De krant heeft de man ook voldoende gelegenheid tot weerwoord gegeven, aldus de rechter. Eerder oordeelde de Raad voor de Journalistiek dat de krant meer inzicht had moeten geven in het onderzoek en het bronnenmateriaal dat is gebruikt, maar de rechtbank Zeeland-West-Brabant vindt niet dat procedure zelf onzorgvuldig is geweest.

“Van belang is dat in het artikel misstanden op de school aan de orde worden gesteld die de samenleving raken en dat wordt bericht over de wijze waarop innovaties in het onderwijs worden toegepast. Dit betreft onderwerpen die in de publieke belangstelling staan en waarover BN DeStem moet kunnen berichten”, schrijft de rechtbank.

De klager is veroordeeld tot het betalen van de proceskosten van uitgeverij Wegener, begroot op ruim vierduizend euro. De vestiging van de Steve Jobs School werd eind vorig jaar gesloten. De domeinnaam van Bredase school verwijst inmiddels naar een tuincentrum.

Bekijk meer van

Apple

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.