Jodal

— donderdag 9 juli 2009, 08:49 | 0 reacties, praat mee

Harde column leidt tot rechtszaak

Freelancer Willem Koert is door het Wageningen Universiteit en Research Centrum (WUR) gedreigd met een rechtszaak, als hij nog vaker "feitelijk onjuist" en "flagrant in strijd met beginselen van journalistieke zorgvuldigheid" over het onderzoekscentrum bericht. Koert schrijft voor het tijdschrift Elsevier Voedingsmiddelen Industrie. In het juni-nummer stond een kritische column over het beleid in Wageningen, dat volgens Koert leidt tot het vertrek van spraakmakende onderzoekers en een verschraling van het onderzoeksklimaat in Wageningen. Koert laat het op een rechtszaak aankomen, schrijft hij: "Ik moet bekennen dat ik die met angst en beven tegemoet zie - maar mijn angst om laf te zijn is groter dan mijn angst voor de advocaten van Wageningen UR." Op Foodlog.nl werd vorige maand driftig gediscussieerd of Koert met zijn harde kritiek te ver is gegaan. Laatste wijziging: 9 juli 2009, 12:05

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.