training eu starters

— maandag 13 maart 2023, 08:58 | 0 reacties, praat mee

‘Klacht tegen wielercommentator NOS Sport ingediend’

Klacht betreft niet de medewerker hier in beeld. - © Egbert Hartman

Er is een klacht ingediend tegen wielercommentator Danny Nelissen. De klacht gaat om ongewenste en seksueel getinte opmerkingen die Nelissen in het bijzijn van zijn ex-collega Marijn de Vries maakte, schrijft De Gooi- en Eemlander. Laatste wijziging: 14 maart 2023, 14:57

De krant schrijft dat de klacht al sinds begin 2022 bekend zou zijn bij de directie van de NOS en sinds 2016 bij leidinggevenden op de sportredactie.

Volgens de Gooi- en Eemlander gaat de klacht inhoudelijk over wat De Vries afgelopen weekend in haar column voor NRC schreef: “Dan heeft hij het over wijven. En neuken. Over welke wijven hij geneukt heeft, met naam en toenaam. Welke wijven hij nog wil neuken. En welke wijven er voor hem in de rij staan.”

Villamedia is in afwachting van een reactie van NOS Sport.

Publicatie Volkskrant
De berichtgeving over Nelissen volgt op een uitgebreid onderzoek van de Volkskrant naar de misstanden op de werkvloer bij NOS Sport. Daaruit bleek onder meer dat er op de redactie volgens meerdere medewerkers sprake is van een onveilige werkomgeving. Ook werd er geschreven over een affaire tussen presentator Tom Egbers en een stagiaire, die hij na de buitenechtelijke relatie zou hebben weggepest.

Egbers heeft zich na het verschijnen van het artikel in de Volkskrant tijdelijk teruggetrokken. Zijn echtgenote Janke Dekker trad zondagavond terug als voorzitter van meldpunt Mores.

Bekijk meer van

NOS Sport

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.