training eu starters

— maandag 13 maart 2023, 13:48 | 0 reacties, praat mee

NOS-directie denkt zelf niet aan opstappen na vertrek hoofdredactie NOS Sport

© ANP / Robin Utrecht

Het is momenteel niet aan de orde dat de directie van de NOS opstapt, naar aanleiding van de berichten over grensoverschrijdend gedrag op de redactie van NOS Sport. De directie wil zich nu richten op actie om te voorkomen dat het in de toekomst weer gebeurt, laat een woordvoerder desgevraagd weten. Laatste wijziging: 13 maart 2023, 14:12

Over de positie van met name algemeen directeur Gerard Timmer (foto) worden op sociale media vragen gesteld. Hij was tussen 2014 en 2018 directeur bij BNNVARA. Dat was in de tijd dat op de redactie van het programma De Wereld Draait Door eveneens sprake was van grensoverschrijdend gedrag.

Zondag werd bekend dat de hoofdredactie van NOS Sport per direct terugtreedt in plaats van gefaseerd zoals eerder gemeld. De directie besloot dat in goed onderling overleg met de vier leden van de hoofdredactie. Timmer zei daarover dat het terugtreden naar aanleiding van een externe inventarisatie in “een stroomversnelling is geraakt”.

“Er breekt nu een fase aan waarin we gaan kijken wat de sportredactie op de korte termijn en in de toekomst nodig heeft”, stelde hij.

Timmer schaamt zich
De Volkskrant publiceerde vrijdagavond een artikel waarin meer duidelijk werd over de misstanden op de redactie. Daarin werd een beeld van stelselmatige intimidatie en pesterijen op de werkvloer van NOS Sport beschreven. De krant sprak daarvoor met 32 medewerkers, oud-medewerkers en andere betrokkenen.

Timmer stelde naar aanleiding van het artikel dat de NOS zich schaamt voor de gebeurtenissen. “Dit laat nogmaals zien dat er echt werk aan de winkel is, en dat wat er in het verleden is gebeurd nooit meer mag voorkomen”, zei hij.

Bekijk meer van

NOS Sport Gerard Timmer

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.