banner festival 23

— maandag 20 maart 2023, 13:56 | 0 reacties, praat mee

Kijkcijfers Studio Sport blijven stabiel zonder Tom Egbers

© ANP / Martijn Beekman

De tweede uitzending van NOS Studio Sport Eredivisie zonder presenator Tom Egbers heeft zondagavond bijna 1,9 miljoen kijkers getrokken. Het aantal kijkers is in lijn met de kijkcijfers die het NPO 1-programma de afgelopen weken trok. Laatste wijziging: 20 maart 2023, 14:02

Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

De samenvattingen van de Eredivisie werden gepresenteerd door Gert van ‘t Hof. Hij verving vaste presentator Egbers de afgelopen twee weken, sinds het onthullende artikel in de Volkskrant over vermeend wangedrag van onder anderen Egbers op de redactie van NOS Sport.

Lees ook deze opinie: Hebben we die duurbetaalde vaste gezichten bij NOS Sport wel nodig?

‘Het raakt me’
De NOS meldde afgelopen week dat Egbers de komende maanden niet op televisie te zien zal zijn. Egbers deed vrijdagavond voor het eerst zijn verhaal in de talkshow Khalid & Sophie. Hij erkende de affaire, die vanaf 2005 plaatsvond met een twintig jaar jongere collega. Volgens de presentator heeft hij alleen maar gezoend met de vrouw en brak hij de affaire na drie jaar af.

“Het raakt me”, zei een zichtbaar geëmotioneerde Egbers in de uitzending. “Ik wil iedereen recht in de ogen kunnen kijken. En ik wil met iedereen in gesprek die zich door mij onveilig heeft gevoeld. Maar ik laat mij niet na vier decennia bij het grofvuil gezet worden. Dat laat ik niet zomaar gebeuren.”

Ook ontkende Egbers een doodsbedreiging te hebben geuit. In het artikel stond dat hij een snijbeweging langs zijn keel zou hebben gemaakt. “Ik ben niet iemand die doodsbedreigingen uit, dat is niet gebeurd.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.