word studentlid

— woensdag 3 april 2024, 21:43 | 0 reacties, praat mee

Khalid Kasem keert voorlopig niet terug op televisie

Khalid Kasem keert voorlopig niet terug op televisie
© ANP / Anneke Janssen

Khalid Kasem keert voorlopig niet terug op televisie. Dat heeft BNNVARA woensdag gemeld na een gesprek met Kasem. De partijen zijn het erover eens dat dit "vanwege alle discussie rond zijn persoon" niet aan de orde is. Laatste wijziging: 3 april 2024, 21:45

De oud-advocaat keert dit seizoen sowieso niet terug, zei zijn collega Sophie Hilbrand woensdag in de talkshow Sophie & Jeroen. Het seizoen van het programma loopt tot en met 31 mei. Jeroen Pauw blijft dit hele seizoen de medepresentator van de talkshow in de vooravond.

De positieve uitspraak van de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten afgelopen week maakt in dit besluit geen verschil, aldus BNNVARA. De aankomende weken zal worden besproken wat dit op langere termijn voor de samenwerking betekent.

Omkoping
Oud-advocaat Kasem legde begin januari de presentatie van de talkshow Khalid & Sophie neer, omdat hij door het AD in artikelen in verband werd gebracht met omkoping. De deken constateerde na onderzoek dat Kasem niet schuldig werd bevonden aan omkoping. Wel krijgt hij een formele waarschuwing omdat hij in één geval ongepaste uitlatingen tegen een cliënt deed om een factuur betaald te krijgen.

Advocaat Geertjan van Oosten diende echter afgelopen week alsnog een klacht in bij de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten tegen Kasem. Van Oosten heeft de deken gevraagd om de kwestie rond zijn oud-collega voor de tuchtraad te brengen. Kasem was in het verleden werkzaam op het kantoor van Van Oosten.

Zijn voormalig werkgever verwijt Kasem dat hij in een uitgelekt gesprek zou hebben gezegd dat omkopingspraktijken van medewerkers van de Dienst Justitiële Inrichtingen op het kantoor van Van Oosten een gangbare werkwijze waren.

“Ik vind zijn opmerking over mijn kantoor tuchtrechtelijk verwijtbaar en daar lijkt geen aandacht voor te zijn geweest”, aldus Van Oosten eerder.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.