— donderdag 10 juni 2021, 16:35 | 0 reacties, praat mee

Fidan Ekiz en Renze Klamer per direct van De Vooravond afgehaald

Fidan Ekiz en Renze Klamer - © Natalia van der Zalm

Fidan Ekiz en Renze Klamer moeten van de NPO per direct stoppen met het presenteren van De Vooravond, dat maakt de omroep vandaag bekend, meldt het AD. Het nieuws komt onverwacht, blijkt uit een reactie van Klamer.

Hoewel de samenwerking tussen beide “goede gesprekken en spraakmakende momenten” heeft opgeleverd, heeft de omroep moeten vaststellen dat moeten vaststellen “dat het programma de urgentie mist die we zoeken,” aldus directeur Content BNNVARA Gert-Jan Hox bij het AD

Renze Klamer zegt nog steeds perplex te staan over het besluit.

De nieuwe plannen voor de talkshow liggen al klaar: de duo-presentatie vervalt. Sophie Hilbrand en Khalid Kasem presenteren vanaf maandag 30 augustus afwisselend de talkshow tussen 19.00 en 20.00 uur bij BNNVARA op NPO 1. Hox: “Geen duo dus, maar één presentator die er scherp bovenop zit en het gesprek van de dag voert én bepaalt.”

Hox voegt daar wel aan toe dat de omroep met Ekiz en Klamer in gesprek blijft over toekomstige programma’s en projecten. “Renze en Fidan zijn allebei programmamakers die we vanwege hun passie, vakmanschap en lef heel graag behouden bij BNNVARA.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.