banner festival 23

— woensdag 28 januari 2015, 09:28 | 0 reacties, praat mee

Kenji Goto zegt nog 24 uur te hebben

Yoshikazu Tsuno, AFP

UPDATE Op sociale media is een nieuwe video in omloop met daarin de door terreurgroep Islamitische Staat (IS) gegijzelde journalist Kenji Goto. De NOS meldt dat het gaat om een audio-opname, die onder een foto van Goto is gemonteerd. De journalist vertelt dat zijn medegevangene Haruna Yukawa is onthoofd en dat hem hetzelfde lot wacht als Jordanië niet binnen 24 uur een terroriste vrijlaat. Laatste wijziging: 20 augustus 2020, 13:24

Ook een recent gevangen genomen Jordaanse piloot wordt vermoord, als die eis niet wordt ingewilligd.  De van oorsprong Iraakse vrouw, Sajida al-Rishawi, was in 2005 betrokken bij een reeks bloedige aanslagen op hotels in Amman; haar poging om zichzelf op te blazen mislukte.

NOS-correspondent Sander van Hoorn zegt dat er achter schermen wordt onderhandeld over een mogelijk uitruil van gevangenen. De nu verschenen video zou binnen die dialoog passen. Al Jazeera bericht in hun nieuwsticker dat de Japanse vice-premier heeft verklaard dat er de komende uren “goed nieuws” is te verwachten.

Het Jordaanse staatspersbureau Petra zou volgens AFP hebben bericht dat de Iraakse gevangene wordt geruild voor de eerder gevangen genomen piloot.  Persbureau Reuters merkt op dat er in de gesprekken over de aanstaande ruil met geen woord over Goto wordt gerept.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.