— vrijdag 12 september 2014, 09:20

Moeder Foley hekelt handelwijze VS

De moeder van de vorige maand door Islamitische Staat (IS) vermoorde journalist James Foley noemt het optreden van de Amerikaanse overheid gedurende zijn bijna twee jaar durende ontvoering "beschamend en walgelijk". Diane Foley stelt tegenover CNN dat het aandringen op actie door de autoriteiten vooral als lastig werden gezien. Er werd volgens Diane Foley al vroeg duidelijk gemaakt dat gevangenenruil of militaire actie geen opties waren. Tegelijk werd afgeraden de publiciteit te zoeken of om losgeld in te zamelen, aldus Foley. Volgens Foley werd dat laatste zelfs ontraden met het dreigement van juridische stappen. Laatste wijziging: 28 juli 2015, 15:11

De Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Susan Rice prees de wijze waarop de familie Foley zich heeft ingezet om hun zoon en broer vrij te krijgen. Tegelijk zou de Amerikaanse regering volgens Rice zich hebben ingespannen om steun en informatie te bieden.

Kort na Foley werd ook de Amerikaanse journalist Steven Sotloff vermoord. In een interview met CBS News zegt Debra Tice, moeder van de al jaren in Syrië vermiste journalist Austin Tice, dat ze nog steeds optimistisch is dat haar zoon terugkeert. “Ik hoef de hoop niet in leven te houden. Ik word er simpelweg door omhuld.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.