— donderdag 10 december 2009, 08:58 | 0 reacties, praat mee

Karskens verwijt media laakbare houding

Aan de vooravond van de Dag van de Mensenrechten op 10 december gaf oorlogsverslaggever Arnold Karskens de media een veeg uit de pan. Volgens hem zijn ze medeverantwoordelijk voor mensenrechtenschendingen, omdat ze geen onderzoek doen naar burgerslachtoffers in Uruzgan en op kosten van het ministerie van Defensie naar die Afghaanse provincie reizen. 'Als tegenprestatie voor de gratis service moeten de media, het werk dat ze vanuit Uruzgan sturen voorleggen aan de censor. [...] Uit financieel oogpunt je mond houden is schandalig. Want ook voor de journalist geldt het adagium: wie zwijgt stemt toe. [...] Het melden en onderzoeken van mensenrechtenschendingen is een journalistieke plicht, zeker als eigen militairen daarvoor mogelijk verantwoordelijkheid dragen.' Meer bij De Pers

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.