banner festival 23

— vrijdag 8 januari 2016, 16:48 | 1 reactie, praat mee

‘Kardinaal laat hoofdredacteur ontslaan’

ANP / Ramon Mangold

Kardinaal Eijk heeft ervoor gezorgd dat de hoofdredacteur van het rooms-katholieke kerkblad Martinus Magazine is ontslagen, meldt RTV Utrecht. Werend Griffioen schreef in november een kritisch artikel in het blad en dat is volgens hem bij de kardinaal in het verkeerde keelgat geschoten. Laatste wijziging: 8 januari 2016, 16:57

In het hoofdredactioneel commentaar van het Utrechtse blad geeft Griffioen kritiek op het monddood maken van betrokken kerkgelovigen. Bestuursvoorzitter Ton Huitink van de Martinusparochie zou daarop bij het aartsbisdom op het matje zijn geroepen.

In een reactie laat het Aartsbisdom weten dat het vertrek van Griffioen een keuze van het blad zelf is geweest en niet van kardinaal Eijk.

Meer bij RTV Utrecht.

Bekijk meer van

RTV Utrecht

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Frans Hoynck van Papendrecht, 10 januari 2016, 00:31

Het (b)lijkt dat de aartsbisschop last heeft van een vadercomplex. Zie ook het interview met hem in De Volkskrant rond Kerst.
Z’n keuze voor het priesterschap en zijn fundamentalisme in de katholieke leer lijken recht-toe-recht-aan het gevolg te zijn van een probleem dat de kleine Wim al van jongsaf had met zijn vader, in ouderlijke zin. Zonder een beroep op de hoogste Vader (hoofdletter V) wist Eijk dat conflict in zijn persoonlijk leven en bovenkamer niet te overwinnen. Daar werd menig goed katholiek al het slachtoffer van, hele parachochies feitelijk. Nu ook de hoofdredacteur van het blad in Utrecht, die een prima en afgewogen bijdrage schreef. Maat hij mag zich in goed gezelschap weten. Zelfs in de geest van Paus Franciscus (b)lijkt onze aartsbisschop zich nauwelijks te kunnen - te veel mensch en te weinig Goddelijk zo lijkt hij te vinden. Iets wat Wim van zijn eigen vader ook al moeilijk kon zetten, het was meer een moederskindje.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.