— maandag 28 december 2020, 17:08 | 0 reacties, praat mee

Kamilla Leupen nieuwe hoofdredacteur van Het Parool

Kamilla Leupen wordt gefeliciteerd door journalistiek directeur Philippe Remarque. - © Robin van Lonkhuijsen / ANP

Kamilla Leupen wordt per 1 januari de nieuwe hoofdredacteur van Het Parool. Ze volgt daarmee Ronald Ockhuysen op, die Het Parool verlaat. Leupen was sinds 2015 al adjunct-hoofdredacteur van de krant.

Leupen is unaniem voorgedragen door een sollicitatiecommissie met vertegenwoordigers van DPG Media (het moederbedrijf van Het Parool), Stichting Het Nieuwe Parool en de redactieraad. Leupen, 48 jaar, begon in 1999 als stagiaire bij Het Parool. Vervolgens was ze verslaggever op de stadsredactie en bekleedde ze verschillende chefsfuncties. In 2015 werd ze adjunct-hoofdredacteur.

Leupen voelt zich vereerd: “Het Parool is een heel bijzondere titel en niet alleen door zijn geschiedenis als verzetskrant. Het is een titel met een unieke positie. Een krant ook met een bijzondere identiteit en een brede blik. Kritisch, maar wel met een opgewekt humeur.”

De redactie van Het Parool ziet in haar de ideale hoofdredacteur om de krant zowel op papier als digitaal verder te brengen: “De koers die is ingezet door de vorige hoofdredactie – waarvan zij deel uitmaakte – heeft een zichtbaar resultaat in een groeiend online bereik.” Meer bij Het Parool.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.