word actief nvj klein

— maandag 28 december 2020, 17:08 | 0 reacties, praat mee

Kamilla Leupen nieuwe hoofdredacteur van Het Parool

Kamilla Leupen wordt gefeliciteerd door journalistiek directeur Philippe Remarque. - © Robin van Lonkhuijsen / ANP

Kamilla Leupen wordt per 1 januari de nieuwe hoofdredacteur van Het Parool. Ze volgt daarmee Ronald Ockhuysen op, die Het Parool verlaat. Leupen was sinds 2015 al adjunct-hoofdredacteur van de krant. Laatste wijziging: 28 december 2020, 20:20

Leupen is unaniem voorgedragen door een sollicitatiecommissie met vertegenwoordigers van DPG Media (het moederbedrijf van Het Parool), Stichting Het Nieuwe Parool en de redactieraad. Leupen, 48 jaar, begon in 1999 als stagiaire bij Het Parool. Vervolgens was ze verslaggever op de stadsredactie en bekleedde ze verschillende chefsfuncties. In 2015 werd ze adjunct-hoofdredacteur.

Leupen voelt zich vereerd: “Het Parool is een heel bijzondere titel en niet alleen door zijn geschiedenis als verzetskrant. Het is een titel met een unieke positie. Een krant ook met een bijzondere identiteit en een brede blik. Kritisch, maar wel met een opgewekt humeur.”

De redactie van Het Parool ziet in haar de ideale hoofdredacteur om de krant zowel op papier als digitaal verder te brengen: “De koers die is ingezet door de vorige hoofdredactie – waarvan zij deel uitmaakte – heeft een zichtbaar resultaat in een groeiend online bereik.” Meer bij Het Parool.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.