— maandag 22 november 2021, 15:26 | 0 reacties, praat mee

Traineeship voor divers journalistiek talent bij DPG Media

© Remko de Waal

UPDATE DPG Media is met een traineeship-programma begonnen waarmee ze mensen zonder journalistieke opleiding in vijf maanden intern opleiden. Na afloop volgt, bij gebleken geschiktheid, mogelijk een baan op een van de titels die DPG Media uitgeeft.

Het traineeship is een vervolg van de oproep van Brabants Dagblad-hoofdredacteur Lucas van Houtert vorig jaar aan potentiële journalisten met een andere etniciteit om zich te melden. Omdat het nog onvoldoende lukt om via bestaande netwerken en geijkte paden journalistiek talent met verschillende achtergronden aan DPG Media te verbinden, gaat het bedrijf op deze manier op zoek naar talent dat zich nu nog bevindt in een niet-journalistieke omgeving.

Het ‘Verkort traineeship divers journalistiek talent’ is voor horizontale instromers met diverse achtergronden: “kandidaten met een andere vooropleiding, terwijl het hart ligt in de journalistieke/creatieve hoek. Kandidaten met passie voor media maken - maar zonder de bijbehorende opleiding en ervaring”.

Het traineeship duurt vijf maanden en vindt één dag per week plaats. Uitgever DPG Media richt zich op zowel vakinhoudelijke skills als persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van een mentor en een buddy.

“Willen wij als mediabedrijf heel Nederland aanspreken, dan zouden wij ook heel Nederland moeten vertegenwoordigen. We zetten de deur dus wagenwijd open om dit doel te bereiken. Met deze manier van werven van nieuw talent hopen we hier een volgende stap in te kunnen zetten”, aldus Melanie van Hemert, directeur Human Resources bij DPG Media. Het Parool heeft ook al een vacature uitstaan. Meer bij DPG Media

Bekijk meer van

Het Parool DPG Media

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.