data als kans

— woensdag 4 januari 2017, 09:06 | 0 reacties, praat mee

Kamervragen over staatssteun Belgische mediabedrijven

Pixabay

Kamerleden Mohammed Mohandis en Mei Li Vos (beiden PvdA) hebben op de valreep van 2016 Kamervragen gesteld over de staatssteun die Belgische mediabedrijven ontvangen. Mohandis en Vos vrezen dat de Nederlandse journalistiek in de toekomst afhankelijk wordt van de Belgische belastingbetaler.

In de Kamervragen, gericht aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en de minister van Economische Zaken, hekelen de PvdA-leden de financiële steun die Belgische media van hun staat krijgen. Zo neemt in België de overheid de bezorgkosten van dagbladen voor haar rekening en geldt in België een btw-tarief van nul procent op dagbladen. Marktverstoring, vinden Vos en Mohandis.

Aanleiding voor de vragen is het overnamebod van het in België gevestigde Mediahuis op de Telegraaf Media Groep. Ook de overnames die de eveneens in België gevestigde Persgroep in 2016 op de Nederlandse markt deed zit de PvdA’ers niet lekker. Ze vragen de staatssecretaris en minister welke rol de Nederlandse overheid kan spelen om de positie van Nederlandse kranten te versterken. Meer bij NDP Nieuwsmedia

Bekijk meer van

PvdA Persgroep Mediahuis

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.