— woensdag 3 september 2014, 10:38

NRC mogelijk in Belgische handen

UPDATE De Nederlandse investeringsmaatschappij Egeria, eigenaar van NRC Media, gaat exclusief onderhandelen met het Belgische bedrijf Mediahuis over een mogelijk overname. Mediahuis geeft in België onder meer De Standaard, Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg uit. Indien de onderhandelingen succesvol zijn, komen NRC Handelsblad, nrc.next en bijbehorende websites in Belgische handen. Sinds maart staat NRC Media in de etalage. Een bod van Telegraaf Media Groep werd uiteindelijk afgewezen.

“Mediahuis en Egeria melden dat zij in de komende weken gaan proberen overeenstemming te bereiken over de overname. Er wordt onder meer overlegd met de ondernemingsraad (OR) en de redactieraad. Een overeenkomst moet worden voorgelegd aan de Nederlandse mededingingsautoriteit en de OR”, meldt NRC Q.

Thomas Bruning van de NVJ: “We maken ons zorgen over de hoogte van de verkoopprijs. Dat veroorzaakt hoge financieringslasten die terugverdiend zullen moeten worden. Daardoor zal er zware druk op rendement komen te liggen en zal er weinig ruimte zijn voor redactionele vernieuwing en het overeind houden journalistieke kwaliteit en redactie. Daarom is er vanuit NVJ warme steun voor het lezersinitiatief van de stichting Lux et Libertas, waardoor krant meer in maatschappelijke handen zou komen met lagere rendementseisen en meer ruimte voor journalistieke investeringen.”

Bekijk meer van

NRC Q NRC Media Mediahuis Egeria

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.