website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Mediahuis heeft 55 procent TMG-aandelen binnen: formeel overnamebod

Lars Pasveer — Geplaatst in dagblad op woensdag 11 januari 2017, 09:07

Koen van Weel / ANP

Koen van Weel / ANP

Nieuws

De Vlaamse uitgeverij Mediahuis en beheersmaatschappij VP Exploitatie brengen definitief een bod uit op uitgeefconcern Telegraaf Media Groep. De bedrijven hebben inmiddels van een ruime meerderheid van TMG-aandeelhouders toezeggingen gekregen met een overname in te zullen stemmen.

Van 55 procent van de aandeelhouders is een zogeheten onherroepelijke toezegging veilig gesteld. De overnameprijs van 5,25 per aandeel is een premie van 51 procent bovenop de slotkoers van TMG op de dag dat de overnameplannen voor het eerst bekend werken.

“Doel van het voorstel is om met de combinatie Mediahuis-TMG te komen tot een toonaangevend multimediabedrijf, dat op lange termijn succesvol blijft op de Nederlandse en Belgische markt. Mediahuis en VP Exploitatie zien een sterke strategische logica voor deze voorgenomen krachtenbundeling, die de beste waarborg vormt voor een duurzame toekomst van onafhankelijke journalistiek via eigen redacties en met de verschillende nieuwsmerken van TMG”, schrijven Mediahuis en VP Exploitatie.

Het uiteindelijke overnamebod kan nog wijzigen door boekenonderzoek en gebruikelijke voorwaarden, zoals goedkeuring van toezichthouders. Mediahuis en VP Exploitatie zeggen “in goed overleg met de raad van commissarissen en de raad van bestuur van TMG tot een door hen ondersteund bod” te willen komen.

Gesprekken daarover lopen inmiddels. UPDATE Quote meldt dat er onder de resterende TMG-aandeelhouders geen onverdeelde steun is voor een overname door Mediahuis.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Festival vrije woord