Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— woensdag 11 januari 2017, 09:07 | 0 reacties, praat mee

Mediahuis heeft 55 procent TMG-aandelen binnen: formeel overnamebod

Koen van Weel / ANP

De Vlaamse uitgeverij Mediahuis en beheersmaatschappij VP Exploitatie brengen definitief een bod uit op uitgeefconcern Telegraaf Media Groep. De bedrijven hebben inmiddels van een ruime meerderheid van TMG-aandeelhouders toezeggingen gekregen met een overname in te zullen stemmen. Laatste wijziging: 11 januari 2017, 10:42

Van 55 procent van de aandeelhouders is een zogeheten onherroepelijke toezegging veilig gesteld. De overnameprijs van 5,25 per aandeel is een premie van 51 procent bovenop de slotkoers van TMG op de dag dat de overnameplannen voor het eerst bekend werken.

“Doel van het voorstel is om met de combinatie Mediahuis-TMG te komen tot een toonaangevend multimediabedrijf, dat op lange termijn succesvol blijft op de Nederlandse en Belgische markt. Mediahuis en VP Exploitatie zien een sterke strategische logica voor deze voorgenomen krachtenbundeling, die de beste waarborg vormt voor een duurzame toekomst van onafhankelijke journalistiek via eigen redacties en met de verschillende nieuwsmerken van TMG”, schrijven Mediahuis en VP Exploitatie.

Het uiteindelijke overnamebod kan nog wijzigen door boekenonderzoek en gebruikelijke voorwaarden, zoals goedkeuring van toezichthouders. Mediahuis en VP Exploitatie zeggen “in goed overleg met de raad van commissarissen en de raad van bestuur van TMG tot een door hen ondersteund bod” te willen komen.

Gesprekken daarover lopen inmiddels. UPDATE Quote meldt dat er onder de resterende TMG-aandeelhouders geen onverdeelde steun is voor een overname door Mediahuis.

Bekijk meer van

VP Exploitatie TMG Mediahuis

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.