training eu starters

— vrijdag 18 december 2015, 11:26 | 0 reacties, praat mee

Kritiek op KRO-NCRV om uitdelen tonnen

ANP

Terwijl bij een reorganisatie dit jaar mensen 37 mensen met vaste contracten werden wegbezuinigd en veel medewerkers met tijdelijke contracten niet meer konden terugkeren deelt omroep KRO-NCRV op dit moment tonnen uit aan goede doelen en aan leden, zo meldt het AD (betaald, via Blendle). Het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur eisen opheldering. Laatste wijziging: 18 december 2015, 11:30

In oktober kwam de fusieomroep erachter dat ze dankzij de fiscus een financiële meevaller hadden, waardoor dit jaar bijna 900.000 euro meer te besteden was dan verwacht. Omdat publieke omroepen naast ledengeld ook belastinggeld ontvangen, is de afspraak dat overschotten aan het eind van het jaar naar het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaan. Om dat te voorkomen besloot de vereniging het geld in 2015 alsnog uit te geven. Leden ontvangen een fleecedeken: totale kosten 300.000 euro. De Zonnebloem krijgt 120.000 euro en mag twee auto’s, ter waarde van 40.000 euro, laten rondrijden. Kinderbibliotheek My Book Buddy krijgt bijna 30.000 euro.

Het Commissariaat voor de Media, dat toezicht houdt op de naleving van de mediawet, geeft de omroep 10 werkdagen de tijd om opheldering te verschaffen. De Nederlandse Vereniging van Journalisten vindt dat de omroep ‘zich er goed bewust van moet zijn dat het gaat om publiek geld’. “Zeker gelet op de pijnlijke bezuinigingen die er geweest zijn, had het meer voor de hand gelegen om programmamakers van betere contracten te voorzien,” aldus algemeen secretaris Thomas Bruning. “Een omroep is geen liefdadigheidsorganisatie.”

Volgens de omroep kwam de financiële meevaller onverwachts en is er mede vanwege het 90-jarig jubileum van de KRO voor gekozen ‘trouwe leden een presentje te geven en twee goede doelen te steunen’.

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.