— woensdag 22 juli 2020, 16:07 | 0 reacties, praat mee

Kamervragen na bedreigen journalisten door protesterende boeren

© ANP / Peter Bakker

D66-Kamerleden Joost Sneller en Marijke van Beukering-Huijbregts hebben Kamervragen gesteld naar aanleiding van berichten over journalisten die zich bedreigd voelen door protesterende boeren.

Vorige week kwam naar buiten dat verslaggevers van Omroep Gelderland zich bedreigd voelen door leden van Farmers Defence Force, de groep boeren die actie voert tegen nieuw voerbeleid voor koeien. Eerder deze maand hielden boeren acties bij een drukkerij van DPG Media en bij Omroep Brabant, omdat ze het niet eens zijn met de berichtgeving van de Brabantse media.

In het programma Spraakmakers vertelde Omroep Gelderland-hoofdredacteur Sandrina Hadderingh vorige week over de bedreigingen. Ze stelde dat Omroep Gelderland via de telefoon en sociale mediabedreigingen ontvangt als de omroep iets publiceert dat de boeren niet bevalt. “Ik ga het niet herhalen, maar de K-woorden en H-woorden komen voorbij. Wat je ook doet, je doet het nooit goed.”

Sneller en Van Beukering-Huijbregts willen van de ministers Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) weten of er boetes zijn uitgedeeld aan boeren die de terreinen van de Brabantse media bezet hebben gehouden. Ze vragen de ministers ook of er sprake is van een bedreiging van de persvrijheid. Ook willen ze weten of journalisten aangifte hebben gedaan van bedreigingen.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.