word studentlid

— vrijdag 10 juli 2020, 12:45 | 0 reacties, praat mee

Boerenacties bij Brabantse media

Boerenacties bij Brabantse media
© Peter Bakker / ANP

Boze boeren hebben hebben donderdagavond geprotesteerd bij diverse Brabantse media. Het gaat om protestacties bij Omroep Brabant in Son en een drukkerij van DPG Media in Best. Ze zijn het niet eens met de berichtgeving over de boeren.

Ongeveer vijftig boeren reden rond kwart over negen luid toeterend het terrein van Omroep Brabant in Son op. Met deze actie wilden ze laten weten dat de berichtgeving over de boeren en hun problemen naar hun mening niet klopt en te links is, meldt Omroep Brabant op hun website.

Na deze actie reden de boeren in hun tractoren omstreeks 22.30 door naar de drukkerij van DPG in Best. In de drukkerij wordt onder andere het Eindhovens Dagblad, het Brabants Dagblad en BN DeStem gedrukt, meldt het Eindhovens Dagblad.

John van den Oetelaar, hoofdredacteur van het Eindhovens Dagblad, heeft ze te woord gestaan. De boeren vertelden de hoofdredacteur dat ze vinden dat de krant erg negatief bericht over hun problemen en acties. Volgens de hoofdredacteur doet het ED evenwichtig verslag van het onderwerp. De actie bij de drukkerij vond hij onnodig en niet de juiste manier om de onvrede te uiten. “Je kunt me gewoon bellen. Dat hebben jullie niet geprobeerd.”

Hij nodigde de boeren uit voor een gesprek om de artikelen waar ze kritiek op hebben door te nemen. Een aantal boeren liet weten op dat aanbod in te gaan.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.